Încă o furtună? O nouă atenționare COD GALBEN de ploi torențiale, vânt și grindină la Cluj

Încă o furtună? O nouă atenționare COD GALBEN de ploi torențiale, vânt și grindină la Cluj

Metorologii au emis joi o nouă atenționare Cod Galben de vreme severă pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Atenționarea intră în vigoare astăzi la ora 12.00 și este valabilă până la ora 23.00. Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Meteorologii atenționează că în zonele menționate va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50...70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Atenționarea meteo de vreme severă vine după ce ieri o furtună cu ploi torențiale și vânt a inundat mai multe zone din Cluj, inclusiv din municipiul Cluj-Napoca și zona limitrofă - comunele Baciu și Florești (vezi AICI). 

Încă o furtună? COD GALBEN de ploi torențiale, vânt și grindină la Cluj

Comenteaza