Încă o intrare pe lista ruşinii? Baza sportivă La Terenuri, gata abia anul viitor

Încă o intrare pe lista ruşinii? Baza sportivă La Terenuri, gata abia anul viitor
| Foto: Sursă: randări zona „La Terenuri” Mănăștur & Baza sportivă Gheorgheni via @Municipiul Cluj-Napoca & ArhiBox.

Lucrările la Baza sportivă La Terenuri s-ar putea să nu se finalizeze anul acesta.

„Stadiul fizic al lucrărilor la baza sportivă erau de 42,6% la ultima verificare. Constructorul ne-a transmis printr-o adresă că va termina până la sfârșitul anului, dar privesc cu îndoială acest lucru. Ritmul de lucru nu a fost foarte bun la început. Acum sunt 60-70 de oameni pe șantier, uneori 80. Constructorul are deja penalizări, dar contractul este așa făcut încât are posibilitatea să recupereze dacă se mobilizează”, a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare. Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. Parcul de agrement va oferi clujenilor zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.


Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție). Contractul a fost semnat in 28 aprilie 2020. Viitoarea bază sportivă, cu acces gratuit, va fi realizată pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

 

Comenteaza