Breaking news Încă un focar de COVID la Cluj, tot la un centru de vârstnici. S-a deschis dosar penal, proprietarul deține și căminul de la Dezmir

Încă un focar de COVID la Cluj, tot la un centru de vârstnici. S-a deschis dosar penal, proprietarul deține și căminul de la Dezmir

Alte 45 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la un azil din Cluj. Centrul de bătrâni este deținut de același proprietar ca și al celui din Dezmir, unde, anterior, au fost depistate 49 de cazuri.

"Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pt evaluarea medicala și stabilirea parcursului terapeutic. In cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP", a declarat joi prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Amintim că 48 de persoane au fost testate pozitiv cu covid la un centru de bătrâni din judeţul Cluj."Avem un focar la un centru de vârstnici - Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida - unde din 54 de testaţi, 48 sunt pozitivi (rezidenţi cu vârste între 68-92 ani şi personal angajat). În cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic şi imagistic în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient. Menţionăm ca s-a decis testarea ca urmare a depistării a două cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfectie", a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comenteaza