News alert Încă un municipiu din județ, în "zona roșie"/ Incidența în Cluj-Napoca continuă să crească

Încă un municipiu din județ, în "zona roșie"/ Incidența în Cluj-Napoca continuă să crească

Rata infectărilor cu noul coronavirus continuă să crească în Cluj-Napoca, iar miercuri încă un municipiu din județ a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID-19 a trecut ieri pragul de 3 la mie în Cluj-Napoca și a ajuns astăzi la 3,51. Dacă rata infectărilor nu scade sub pragul de 3 nici mâine, autoritățile vor declara scenariu roșu în Cluj-Napoca, astfel că începând de vineri în municipiu vor fi impuse noi restricții (detalii AICI).

Conform DSP Cluj, în intervalul 5 - 18 septembrie, în Cluj-Napoca s-au înregistrat 1.184 de cazuri active de Covid-19 din cele 2.082 - câte sunt la nivel de județ.

De asemenea, miercuri a intrat în zona roșie, adică peste pragul de 3/1.000 și municipiul Dej, unde rata infectărilor a crescut de la 2,90 la 3,05 la mie. 

Incidența COVID în județ a urcat azi la 2,75 la mie. Cele mai mari rate de infectare se înregistrează în comunele Cătina - 12,08, Ploșcoș - 9,66 și Geaca - 6,96 la mie. În prezent, 23 de UAT-uri din cele 81 au o icidență peste 3 la mie, iar în alte 15 nu a fost depistat niciun caz de infectare în ultimele două săptămâni.

Comenteaza