Încep lucrările de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj

Încep lucrările de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță demararea lucrărilor de reabilitare a drumului județean 161K Bărăi-Sava-Mureșenii de Câmpie, lucrări de întreținere ce se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, sectorul de drum vizat are o lungime totală de peste 20 km, mai exact între pozițiile kilometrice 0+000 și 20+120.

„Astăzi am predat amplasamentul constructorului, astfel încât, chiar de mâine, acesta să poată începe execuția lucrărilor. Acest drum județean reprezintă o alternativă viabilă pentru cei care doresc să ajungă în zona lacurilor Țaga-Geaca, sau, mai departe, spre cele două județe vecine, Bistrița-Năsăud și Mureș”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj.

Costul lucrărilor de reabilitare aferente acestui drum județean este de 4.000.000 de lei, TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este de cinci luni.

Principalele lucrări care se vor executa, anterior turnării stratului final de asfalt, vizează: reprofilarea drumului, așternerea unui strat de piatră spartă, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor, a podurilor și a podețelor, etc. De asemenea, pentru completa finalizare a investiției vor mai fi executate lucrări de montare a parapeților metalici, precum și marcaje rutiere.

Comenteaza