Începe şantierul la Podul Răsăritului

Începe şantierul la Podul Răsăritului

Primarul Emil Boc a anunţat, la ZIUA LIVE, că a semnat contractul de execuțiepentru realizarea podului Oașului – Răsăritului, un proiect de 22 milioane de lei (4,5 milioane de euro).

“Termen de realizare este de doi ani de la ordinul de începere a lucrărilor. Va intra la finanțare în bugetul pe 2021. Este un proiect extrem de important pentru traficul şi calitatea vieţii a celor ce locuiesc în zonă ”, a precizat Boc.

Asocierea Freyrom București (lider de asociere) – Procons Group – Costin şi Vlad Birou de proiectare – Integrated Road Solutions a câștigat licitația. Prețul ofertat a fost de 22,7 milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. 

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

În prezent, arată reprezentanții primăriei, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel ca traficul să se intensifice pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate.

Comenteaza