Începe seria vacanțelor mobile din februarie. Când este programată la Cluj

Începe seria vacanțelor mobile din februarie. Când este programată la Cluj

Vacanța din luna februarie 2023 a fost decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie și are o durată de o săptămână.

Vacanța mobilă din februarie a fost introdusă în 2022, de ministrul Cîmpeanu, cu aplicare din acest an școlar. Astfel, inspectoratele școlare au trebuit să decidă când acordă o săptămână de vacanță în luna februarie.

Inspectoratul școlar Ilfov și Inspectoratul școlar Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie între 6-10 februarie. Alte 10 județe au vacanța în a treia săptămână din februarie, iar majoritatea, 30 de județe, au ales a patra săptămână din februarie.

Urmează în perioada 13-17 februarie județele Cluj, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Astfel, elevii din județul Cluj mai au o săptămână de cursuri până vor intra din nou în vacanță, începând de sâmbătă, 11 februarie, urmând să se întoarcă în bănci luni, 20 februarie, când va începe modulul 4, penultimul din acest an școlar.

În ultima săptămână din interval, între 20-24 februarie, vor avea vacanță copiii din județele Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăiia, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Comenteaza