O tehnologie utilizată de telescoape spaţiale este pe cale să fie adaptată pentru a revoluţiona procedura de diagnosticare a cancerului intestinal.
Persoanele care nu mai pot vorbi din cauza unui accident vascular cerebral (AVC) sau a altor afecţiuni medicale ar putea să îşi redobândească această capacitate graţie unei tehnologii care foloseşte activitatea cerebrală.
Un stimulator cardiac a cărui energie este furnizată de bătăile inimii a fost testat cu succes în cadrul unui studiu realizat pe porci şi ar putea să deschidă calea către dezvoltarea unor stimulatoare implantabile.
Timpul petrecut în spaţiu modifică structura ADN-ului uman, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat pe astronauţi gemeni identici, de cercetătorii Agenţiei spaţiale americane (NASA.
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au prezentat luni prototipul unei inimi miniaturale, despre care oamenii de ştiinţă israelieni afirmă că reprezintă primul cord creat cu o imprimantă 3D folosind ţesut uman.
Satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), dezvoltat de agenţia spaţială americană NASA, a identificat o planetă cu dimensiuni aproximativ similare Terrei, prima astfel de descoperire realizată de acest telescop spaţial.
Proteina COL17A1 ar putea fi considerată o veritabilă "fântână a tinereţii veşnice" întrucât ea ar putea să joace un rol important împotriva procesului de îmbătrânire a pielii, potrivit unui studiu publicat
Recomandări UltimeleStiri.net: