Investiție de peste 20 de mil. lei într-o comună de lângă Cluj-Napoca. Se modernizează stația de epurare a apei

Investiție de peste 20 de mil. lei într-o comună de lângă Cluj-Napoca. Se modernizează stația de epurare a apei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A anunță începerea lucrărilor de modernizare a Stației de Epurare Ape Uzate (S.E.A.U.) din localitatea clujeană Apahida.

Investiția prevede extinderea actualei linii de epurare a apelor uzate menajere din cadrul S.E.A.U. Apahida, prin realizarea unei noi stații, suplimentare, care va avea rolul de a prelua, într-o primă etapă, diferența de debit. De asemenea, în vederea optimizării stației, proiectul prevede construirea unui bazin de retenție și omogenizare, pentru controlul debitelor de apă uzată care vor intra în procesul tehnologic de epurare.

„Dezvoltarea continuă a zonei periurbane a municipiului Cluj-Napoca ne-a determinat să luăm măsuri concrete pentru modernizarea infrastructurii edilitare. Astfel, după proiectul de optimizare a alimentării cu apă, prin edificarea unei aducțiuni de apă suplimentare în valoare de cca. 1,5 milioane de lei, o altă investiție în valoare de peste 21 de milioane de lei va fi realizată în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din comuna Apahida”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Creșterea capacității stației va contribui, în mod direct, la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a serviciului de canalizare oferit cetățenilor deserviți, dar și la extinderea, într-o etapă viitoare, a rețelei.  

Valoarea totală a lucrărilor este de 21.298.484 lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ al județului.

Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 20 de luni.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza