Investiții de milioane de euro, în ultimii ani, la spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Investiții de milioane de euro, în ultimii ani, la spitalul de  Boli Infecțioase din Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță că, în ultimii ani, au fost alocate 5,6 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură și modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca.

În contextul conturării planului de investiții pentru anul în curs, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a realizat împreună cu departamentele de resort o analiză a fondurilor alocate în ultimii ani sectorului medical. Pentru SCBI forul administrativ județean a alocat, în perioada 2010-2020, 27,5 milioane de lei.

"Aceste finanțări au avut drept scop dotarea cu echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație, derularea unor ample lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare, precum și întocmirea documentațiilor și proiectelor necesare.

Criza sanitară prin care trecem și în care SCBI s-a aflat în permanență în prima linie a demonstrat, din nou, cât de importante sunt investițiile în sănătate. Vom continua să alocăm fonduri pentru dotarea și modernizarea spitalelor, pentru a contribui astfel la creșterea calității actului medical și la oferirea celor mai bune condiții de cazare și tratament", a transmis Alin Tișe.

Cele mai importante investiții pentru care CJ a alocat fonduri sunt două computere tomograf; mamograf digital; aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu doi detectori; aparat pentru biologie moleculară; analizor pentru laboratorul de diagnostic molecular; ambulanță; aparat de identificare microbiană.

Au fost finanțate ecografe pentru diferite tipuri de investigații; unitate de coagulare cu argon plasmă; laser robot; stereomicroscop; audiometru clinic; trei microscoape optice; turn de cistoscopie flexibil. CJ a locat fonduri pentru modernizarea și extinderea secției de terapie intensivă; reamenajarea spațiilor aferente laboratorului de radiologie și imagistică medicală; modernizarea blocului alimentar, a farmaciei din cadrul spitalului și a cabinetelor medicale din ambulatoriul Integrat.

Comenteaza