Iohannis nu partizează cu Orban în cazul apelurilor la nerespectarea deciziei CCR referitoare la internarea obligatorie şi carantina

Iohannis nu partizează cu Orban în cazul apelurilor la nerespectarea deciziei CCR referitoare la internarea obligatorie şi carantina

Deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost în vizită la Institutul Cantacuzino, unde a fost întrebat de jurnalişti cum comentează apelurile premierului Ludovic Orban privind nerespectarea deciziei CCR privind internarea obligatorie şi carantina.

"Deciziile CCR sunt obligatorii, precum și respectarea legilor și a Constituției. Mai mult n-am ce comenta", a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Chestionat de presă cine ar trebui să răspundă pentru că nu a fost asigurat un cadru legal și constituțional pentru măsurile carantinării și izolării, șeful statului a răspuns:

"Aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare pe care am găsit-o este slabă, așa a fost gândită. N-are rost să încercăm să căutăm cine a făcut-o slabă. Rolul nostru este să găsim soluții pentru a o face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională".

 

Comenteaza