Iohannis: "S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță"

Iohannis: "S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță"

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat, miercuri, de creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 din ultimele zile și a făcut un apel pentru respectarea regulilor care au rămas în vigoare.

"Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat. Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile în fiecare zi un număr, zic eu, mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus - şi astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus şi cred că este cazul să mai subliniez o dată câteva lucruri. S-a renunţat la multe restricţii şi s-au luat acele așa-numite măsuri de relaxare, dar daţi-mi voie să fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleacă în vacanţă, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Virusul nici nu pleacă dacă votează sau nu votează Parlamentul sau opoziția. Am constatat că în zona politică, mai ales în așa-numita opoziție, apar afirmaţii şi poziţii dintre cele mai ciudate şi nepotrivite pentru această perioadă. Şi vă spun foarte clar, şi îmi permit să spun: dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple de bun simț şi foarte importante. Masca vă protejează şi îi protejează pe ceilalţi. Distanţa trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie, fiindcă ne dorim să revigorăm activitatea economică, să redăm românilor o viaţă cât de cât normală, dar această nouă normalitate nu poate să fie un succes fără respectarea acestor norme minimale. Cred că sunt norme minimale, dar epidemiologii ne spun că sunt foarte, foarte importante, așa că, dragii mei, vă rog să le respectați!", a spus Klaus Iohannis joi, într-o declarație de presă, la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo.

În ceea ce privește atitudinea PSD cu privire la starea de alertă, președintele a spus că social-democrații  încearcă să mai prindă câteva voturi.

"(...) abordarea așa-zisei opoziții din Parlament mi se pare că se bazează pe o exagerare de tip electoralist. Ei, practic, fac scandal de dragul scandalului și încearcă să mai prindă câteva voturi. Practic, PSD-ul, prin această atitudine, nu face decât să inducă nesiguranță în populație într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că lucrurile care sunt făcute de autorități sunt corecte - și sunt - și să respecte măsurile care au fost impuse. (...) Pentru ce să demiți Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare? Fiindcă au luat măsurile la timp? Fiindcă am reușit să împiedicăm extinderea epidemiei? Fiindcă au venit cu măsuri de revigorare economică care deja produc rezultate? Fiindcă au o gândire de revenire economică? Mi se pare total, dar total lipsit de sens și lipsit de bun simț politic", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se ia în calcul revenirea la starea de urgență în cazul îăn care numărul cazurilor cu noul coronavirus continuă să crească, președintele a răspuns că ar fi "ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează".

"Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează. Dar eu mă gândesc că, totuși, va funcționa. De asta ne întâlnim, de asta vorbim, ca împreună cu românii, să stăpânim această epidemie”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Etichete
Comenteaza