ITM Cluj a amendat mai multe firme de pază din județ cu peste 30.000 lei. Ce nereguli au găsit cei de la Inspecția Muncii

ITM Cluj a amendat mai multe firme de pază din județ cu peste 30.000 lei. Ce nereguli au găsit cei de la Inspecția Muncii
| Foto: Arhivă

Înainte de începutul primăverii, ITM Cluj a controlat peste 30 de firme de pază din județ.

„În perioada 22.02.2024 - 01.03.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă”, potrivit unui comunicat ITM Cluj.

Amenzi de 31.000 lei pentru firmele de pază din Cluj. Sărbători legale neplătite

Potrivit sursei citate, cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 33 de angajatori din judeţul Cluj și au fost aplicate amenzi în valoare de 31.000 de lei.

Șapte amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, iar trei amenzi pentru: neplata muncii prestate de către salariați în zilele de sărbătoare legală; netransmiterea în Revisal, în termen legal, a elementelor contractului colectiv de muncă pentru angajați, în cazul cărora există dovada executării contractului de muncă și prestarea muncii; neeliberarea documentelor solicitate de către angajat la încetarea raporturilor de muncă.

De asemenea, au fost dispuse un număr de 23 de măsuri, în vederea remedierii neconformităților constatate.

Comenteaza