Jocuri politice la Florești / Candidatul USR-PLUS a vrut să se retragă în favoarea candidatului PNL. Veste bună pentru Şulea: Mişcarea a fost blocată de PLUS

Jocuri politice la Florești / Candidatul USR-PLUS a vrut să se retragă în favoarea candidatului PNL. Veste bună pentru Şulea: Mişcarea a fost blocată de PLUS

Candidatul alianței USR-PLUS pentru Primăria Florești, Flaviu Udrea, și-ar fi dorit să renunțe la candidatură pentru a-i permite candidatului PNL, Bogdan Pivariu, să se bată cu şanse mari împotriva actualului primar, Horea Şulea, susţinut de PSD.

Bătălia pentru fotoliul de primar în cea mai mare comună din țară este pe zi ce trece mai interesantă. Actualul edil al Floreștiului, Horia Șulea, candidează ca indpendent, însă are susținerea partidelor de Stânga, PSD și ALDE. Acestea îi susțin programul de administrare locală și nu și-au desemnat candidați proprii pentru Primăria Florești la alegerile locale din 27 septembrie.

De partea cealaltă, Dreapta, este reprezentată de candidatul PNL, Bogdan Pivariu, actualul viceprimar al comunei. De asemenea, alianța USR-PLUS l-a trimis în această luptă pe Flaviu Udrea, un tânăr IT-ist în vârstă de 32 de ani.

Potrivit unor surse locale, Flaviu Udrea, nu este convins că ar putea câștiga alegerile și ar fi intenţionat să se retragă din cursa pentru Primăria Florești. Udrea nu vrea să irosească voturile simpatizanților de dreapta din comună, pe care se luptă PNL și USR-PLUS. În condiţiile în care cele două partide de dreapta mizează pe acelaşi bazin electoral, acest lucru sporeşte șansele de victorie ale candidatului Stângii, Horia Șulea.

În urmă cu câteva zile, într-o ședinţă a celor de la USR-PLUS, Udrea ar fi anunţat că vrea să renunțe la candidatură. USR-iştii ar fi fost de acord, însă mişcarea a fost blocată de președintele PLUS Cluj, Sergiu Hossu.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul PLUS Cluj pentru a comenta situaţia,însă până în acest moment nu am reușit să obținem o reacție oficială.

Comenteaza