A belit-o măgarul!

A belit-o măgarul!
Pe jumătate vârâtă într-o scorbură, cu bogata-i coadă rămasă afară să fluture ca un steag în bătaia vântului, cumătra vulpe retrăieşte în gând momentele violului anonim de care tocmai avusese parte.

Făptaş necunoscut. Nu-l văzuse sau nu a vrut să-l vadă? Parcă, totuşi, prin ceaţa amestecată cu amintiri proaspete, atât cât a putut să vadă prin întoarcerea capului, răzbat două urechi lungi.

Mitică Dragomir nu are nici o părere despre dosarul transferurilor. Crema fotbalului românesc, bănuită de ascunderea prin diferite artificii a zeci de milioane de euro din transferuri internaţionale, aşteaptă pronunţarea. În poziţia vulpii din scorbură, cu spatele la tot ce se întâmplă, Mitică tace. Nu a văzut sau nu vrut să vadă? Parcă, totuşi, prin ceaţa amestecată cu amintiri proaspete, atât cât poate să-şi aducă aminte din întoarcerea capului către făptuitori, răzbat nişte vinovaţi. Huliganii de pe stadioane! Ei trebuie stârpiţi, ei sunt răul fotbalului românesc, împotriva lor trebuie făcute legi, ei trebuie să ajungă la închisoare! Atât îşi mai aminteşte Mitică din fărădelegile fotbalului românesc: suporterii!

La judecata din pădure, aflând amănuntul ce l-ar putea incrimina, iepurele scuipă în palme şi îşi lipeşte urechile de cap, exclamând ca pentru el: a belit-o măgarul!

 

 

Comenteaza