Afacere de familie

Afacere de familie
46,78% dintre cei cu drept de vot. Adică exact 277.955.Aproximativ 100.000 din cei peste 700.000 de locuitori ai judeţului au decis ca, vreme de patru ani, preşedinte al Consiliului Judeţean să fie Alin Păunel Tişe. Finul lui Emil Boc.

Fostul prefect, care s-a remarcat prin... Chiar aşa, prin ce? Da, e finul lui Emil Boc. Mare realizare! A fost prefect. Practic, singura realizare. Chiar dacă mulţi uită că a concurat singur pentru post. A mai fost şi manager la “U” Cluj, unde l-a trimis naşul să facă ordine. Aşa ordine a făcut, că a fugit de acolo cu coada între picioare, ca nu cumva să îi distrugă de tot imaginea primarului. Apoi, a devenit candidat. De fapt, a devenit accesoriu al lui Emil Boc.

 Aşa cum primarul nu iese din casă fără ochelari, aşa nu a ieşit niciunde fără Alin Păunel Tişe. Practic, i-a dictat finului o umilinţă fără margini, promiţându-i în schimb victoria finală. Iar Tişe a acceptat fără comentarii. Şi şi-a însuşit victoria! Despre realegerea lui Emil Boc vă spun doar atât: era de aşteptat. Este, în ciuda tuturor criticilor care i s-au adus, cel care a scos Cluj-Napoca din amorţeală. Iar acum s-a ambiţionat să pună mâna şi pe Cluj, trimiţându-şi, aşa cum a mai făcut-o o dată, finul la înaintare. Şi i-a ieşit. Iar pentru asta merită felicitat.

De fapt, el e cel care a îmbrăcat Clujul în portocaliu. Singurul care a câştigat alegerile. Ceilalţi, de lângă el, nu au făcut nimic, în afară de a se afişa în imediata sa apropiere. Iar asta s-a dovedit cartea câştigătoare, într-un Cluj care a uitat, se pare, cei 12 ani în care toată lumea ne arăta cu degetul şi ne întreba: “Sunteţi duşi cu pluta? Cum acceptaţi să fiţi conduşi de unul precum Funar?”.

Ei bine, acum ştiu sigur că aveau dreptate. Citeam ieri, după ce s-au mai liniştit apele de duminică seara, gândurile candidaţilor clujeni, exprimate la puţin timp după ieşirea de la vot. M-am oprit doar asupra câtorva, care mi s-au părut relevante. în special, cele ale lui Emil Boc, Alin Păunel Tişe, Marius Nicoară şi Vasile Dîncu. Primarul a votat pentru “prezentul şi viitorul modern al Clujului, pentru o echipă tânără”. Alin Păunel Tişe a afirmat că votul său a fost dat pentru aceeaşi “echipă tânără”, dar a scăpat şi porumbelul. “Am votat pentru binele familiei mele”, a mai spus el.

Marius Nicoară a votat pentru “viitorul judeţului”, iar Vasile Dîncu, pentru schimbare. Clujenii – cel puţin cei interesaţi de alegeri şi care au urmărit ziua electorală fie la TV, fie la radio, fie pe Internet – au avut vreme să înţeleagă mesajele transmise de liderii politici, iar apoi să meargă la vot.

Acum, după ce rezultatele sunt clare, realizez că nu s-au prea obosit cu acest lucru. Sau poate chiar au făcut-o şi au decis că “binele familiei” lui Alin Păunel Tişe e cel mai important proiect în dezvoltarea Clujului. Un proiect care, cu siguranţă, va fi dus la bun sfârşit. Despre celelalte, nu bag mâna în foc. Voi, clujenii?

Comenteaza