Breaking news Ioan Bene, capturat în Italia. A fost prins alături de Alina Bica

Ioan Bene, capturat în Italia. A fost prins alături de Alina Bica
| Foto: stirileprotv.ro
Ioan Bene, capturat în Italia. A fost prins alături de Alina Bica
Alina Bica şi Ioan Bene au fost prinsă în Italia

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost prins azi în Italia, în cadrul unei operațiuni în care a fost capturată și Alina Bica, fosta şefă a DIICOT. Ambii fuseseră dați în urmărire internaţională și se află acum în custodia poliţiei.

Cei doi se află în custodia poliţiei, scrie Mediafax.

Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ce fusese dată în urmărire internaţională, a fost prinsă în această seară în Italia şi se află în custodia poliţiei, a anunţat Poliţia Română. 

„În urma cooperarii poliţieneşti internaţionale, precum şi a bunei relaţii instituţionale între ministrul afacerilor interne din România şi ministrul de interne Italian, în această seară, colegii din Italia au identificat şi reţinut doi urmăriţi internaţional: Bica Alina Mihaela, urmărită internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea făptuitorului; Bene Ioan, urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, dare de mită, evaziune fiscală", scrie în comunicatul Poliţiei. 

Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefă DIICOT Alina Bica la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie.

Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată.

Bica a fost condamnată la patru 4 de închisoare, iar Ioan Benea la 6 ani şi 2 luni de închisoare.

Comenteaza