Angajatorii care le cer angajaților teste Covid negative la întoarcerea la muncă sunt în afara legii

Angajatorii care le cer angajaților teste Covid negative la întoarcerea la muncă sunt în afara legii
| Foto: GettyImages

Avocatul Poporului consideră „excesivă” condiţionarea întoarcerii la muncă a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2, impusă de Ministerul Muncii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Angajatorii care le cer angajaților astfel de teste pot fi sancționați, susține Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) ca, prin Inspecţia Muncii, să intervină la nivel naţional, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiţionare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, „este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancţiunile legale în materie”.

În opinia Avocatului Poporului, condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă.

Această măsură ar fi impusă în afara cadrului legal, „atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza