Augustin Lazăr, procurorul general al României: "Colegii noştri sunt îngrijoraţi faţă de situaţia care s-a creat"

Augustin Lazăr, procurorul general al României:  "Colegii noştri sunt îngrijoraţi faţă de situaţia care s-a creat"

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că decizia CCR cu privire la revocarea Codruţei Kovesi va deveni general obligatorie în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial.

Întrebat dacă preşedintele României ar trebui să respecte decizia CCR, Augustin Lazăr a spus: "Este foarte clar că, din momentul în care decizia motivată va fi publicată în Monitorul Oficial, decizia decine general valabilă".

De asemenea, procurorul general a precizat că nu comentează ce spun politicienii cu privire la o eventuală demisie a Codruţei Kovesi.

"Aşteptăm să vedem considerentele acestei decizii pentru a vedea şi pentru a înlătura eventuala îngrijorare pe care colegii noştri o resimt", a răspuns Augustin Lazăr la întrebarea dacă această decizie va afacta independenţa justiţiei.

Augustin Lazăr a precizat că nu a avut ocazia să discute cu Laura Codruţa Kovesi, menţionând că procurorii sunt îngrijoraţi faţă de această situaţia.

"Colegii noştri sunt îngrijoraţi faţă de situaţia care s-a creat şi cu toţii aşteaptă să vadă ce va conţine motivaţia CCR. Noi ştim de ani de ani de zile că există o independenţă a magistraţilor procurori şi sunt preocupaţi dacă acest principiu al independenţei va mai fi valabil pentru procurori sau Constituţia va fi înterpretată într-o altă manieră. Aşteptăm să vedem această motivare", a subliniat Lazăr.

Curtea Constituţională a arătat, miercuri, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Comenteaza