News alert Aviz negativ de la CSM pentru înlocuitoarea lui Kovesi la şefia DNA

Aviz negativ de la CSM pentru înlocuitoarea lui Kovesi la şefia DNA

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, a fost avizată negativ, luni, de către membrii secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al DNA.

Potrivit realitatea.net, în timpul interviului susţinut în faţa procurorilor CSM aceasta a spus că obiectivul DNA nu e constatarea şi cercetarea infracţiunilor de abuz în serviciu.

"Cred că obiectivul de activitate al DNA nu e constatarea şi cercetarea infractiunilor de abuz în serviciu, ci acelea de a pune pe masa judecătorilor infracţiuni de corupţie la nivel înalt şi mediu", a declarat Adina Florea în faţa membrilor CSM.

Adina Florea a avut şi alte declaraţii controversate: a spus că nu a fost niciodată un procuror independent.

Ea a răspuns, astfel, la o întrebare formulată de ministrul Tudorel Toader, care a vrut să știe ce relație va avea Florea cu procurorul general al României Augustin Lazăr, dacă va câștiga șefia DNA-ului.

Ulterior, Florea a revenit asupra acestui răspuns și a spus că a fost o "exprimare nefericită".

Florea a susţinut luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va da un aviz consultativ.

La audiere au participat atât procurorul general Augustin Lazăr, cât şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

 

Comenteaza