Bătrânica luată de mascați pentru că ar fi dat mită de zece ouă, achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj înainte de Paște

Bătrânica luată de mascați pentru că ar fi dat mită de zece ouă, achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj înainte de Paște
| Foto: Antena3

Curtea de Apel Cluj a pronunțat, joi, 13 aprilie 2023, sentința în dosarul unde Maria Cociorvan a fost acuzată, în anul 2014, de fapte de corupție și luată de mascați unde au trimis-o la DNA.

În acest dosar, femeia, în vârstă de 72 de ani, a avut calitatea de inculpată pentru infracțiuni de corupție. Acuzația acesteia a fost că i-a dat mită, în anul 2014, zece ouă unui judecător de la Rădăuți pentru ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul ei avea calitatea de reclamant. Curtea de Apel Cluj a achitat-o recent ca urmare a decesului acesteia în anul 2016.

„În baza art.396 alin.6 , dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatelor C. M., sub aspectul comiterii infracţiunilor de cumpărare de influenţă prev. de art.292 alin.1 Cp rap la art.6 din LG.78/2000 -pct. 11.1 respectiv complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată art.48 Cp prev. de art.292 alin.1 Cp rap la art.6 din LG.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 Cp-pct. 12.1, ca urmare a intervenirii decesului acestora”, se arată în sentința dată de Curtea de Apel Cluj.

Bătrânica luată de mascați pentru o mită de zece ouă, achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj înainte de PașteDosar 1262/33/2014 / Curtea de Apel Cluj. Sursa: portal.just.ro

Curtea de Apel Cluj a hotărât ca fostul judecător Bărbuță Bogdan, de la Judecătoria Rădăuți, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare în regim de detenție. De asemenea, îi este interzis să profeseze ca judecător pe o durată de trei ani.

Bărbuță Bogdan a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți care se ocupa cu imobiliare. Totodată, el a mai fost acuzat că ar fi primit „produse alimentare” și suma de 1.000 euro de la Cociorvan Maria. Femeia a respins acuzația că ar fi dat mită bani.

În același dosar, Curtea de Apel Cluj a mai dispus ca celelalte persoane inculpate, 16 în total, să fie achitate.

Comenteaza