Captură impresionantă pentru vameșii români: 2,3 mil. de țigări și 3 mil. de tone de tutun brut descoperite la punctele de frontieră

Captură impresionantă pentru vameșii români: 2,3 mil. de țigări și 3 mil. de tone de tutun brut descoperite la punctele de frontieră

Echipele de supraveghere şi control vamal ale Autorităţii Vamale Române au participat, în perioada 7 - 16 decembrie 2022, la Operaţiunea Joint Action Day Finestra2, sub coordonarea agenţiei FRONTEX, prilej cu care au descoperit 2,3 milioane de ţigarete şi peste 3 tone de tutun brut.

„În perioada 7 decembrie -16 decembrie 2022, inspectorii vamali din cadrul echipelor de supraveghere şi control vamal ale Autorităţii Vamale Române au participat la Operaţiunea Joint Action Day Finestra2, sub coordonarea agenţiei FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), care a avut ca scop combaterea criminalităţii la frontiera terestră externă a estului şi sud-estului Uniunii Europene, cu accent principal pe combaterea infracţionalităţii din domeniul contrabandei cu tutun şi produse din tutun", informează un comunicat al Autorităţii Vamale Române.

Operaţiunea a avut drept co-lider România (autoritatea vamală, poliţia naţională şi poliţia de frontieră) şi Moldova. Totodată, au participat şi reprezentanţi ai cinci agenţii europene/organizaţii internaţionale (FRONTEX, EUROPOL, OLAF, SELEC, INTERPOL).

În urma intensificării acţiunilor de control la frontiera externă a estului şi sud-estului Uniunii Europene, pe perioada desfăşurării operaţiunii, au fost descoperite 2,3 milioane bucăţi ţigarete de contrabandă şi peste 3 tone de tutun brut.

Echipele de supraveghere şi control vamal ale Autorităţii Vamale Române au confiscat pe parcursul operaţiunii un număr de 110.300 bucăţi ţigarete şi 1.085 litri băuturi alcoolice.

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi pe viitor, împreună cu celelalte autorităţi de aplicare a legii din România, în scopul combaterii traficului ilicit cu tutun şi produse din tutun la frontierele Uniunii Europene.

Comenteaza