Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a dat în judecată România. De ce s-a plâns la CEDO?

Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a dat în judecată România. De ce s-a plâns la CEDO?
| Foto: Facebook / Cătălin Cherecheș

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO și încearcă să mute procesul în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare la o altă curte de apel din România.

Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

"Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile", a spus Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, conform Digi24.

Cherecheș a dat, marți dimineață, prin videoconferință, la procesul de la instanța supremă, o declarație de la Penitenciarul Rahova unde este încarcerat după extrădare.

"Doamnă președinte, sunt condamnat definit și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiezi de judecată unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansă" a declarat Cherecheș.

Fostul edil din Baia Mare încearcă să mute procesul în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare la o altă curte de apel din România. În prezent, această cerere se judecă la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condamnarea lui definitivă în noiembrie.

Principalul motiv invocat e că unul dintre judecătorii care au decis condamnarea și care lucrează în continuare la acea instanță este implicat și în dosarul socrilor lui Cherecheș, judecați pentru că ar fi încercat să îi cumpere acestuia achitarea.

Comenteaza