CCR a decis! Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională. Renate Weber revine în funcție

CCR a decis! Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională. Renate Weber revine în funcție
| Foto: adevarul.ro

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR)

Curtea Constituţională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituţional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcţia de Avocat al Poporului, potrivit CCR.

Renate Weber a fost revocată, pe 16 iunie, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR. Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

„Cu siguranţa va trebui să ţinem cont de decizia Curţii Constituţionale, chiar dacă e o Curte Constituţională condusă de Dorneanu care a dat atâtea decizii care nu au treabă cu Constituţia”, declara Ludovic Orban.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, este discutată, marţi, de judecătorii Curţii Constituţionale, sesizarea fiind depusă de PSD. Social-democraii au depus la CCR, după 24 de ore de la revocarea lui Renate Weber, o sesizare de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului.

Comenteaza