News alert Cod galben de ploi torenţiale, vânt şi grindină în aproape toată ţara. Până vineri noaptea

Cod galben de ploi torenţiale, vânt şi grindină în aproape toată ţara. Până vineri noaptea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că ploile torenţiale, vântul şi grindina se vor manifesta în toată ţara, până vineri. Meteorologii au emis cod galben care vizează manifestări de instabilitate atmosferică.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

   
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.


COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 12 – 20 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

       

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza