CSM a decis cine vine interimar după plecarea lui Augustin Lazăr

CSM a decis cine vine interimar după plecarea lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a decis, vineri, pe cine va delega în funcţia de procuror general interimar, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Acesta ocupă în prezent funcţia de adjunct al procurorului general.

"În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", se arată într-un comunicat al CSM.

Decizia CSM vine în condiţiile în care mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr expiră pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins pe 10 aprilie toate candidaturile pentru funcţia de procuror general, iar noua procedură de selecţie se încheie pe 8 mai.

Bogdan Licu a mai fost procuror general interimar în perioada februarie - aprilie 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu.

El a dispus atunci redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza