CSM a publicat raportul prin care motivează respingerea cererii de revocare a şefei DNA

CSM a publicat raportul prin care motivează respingerea cererii de revocare a şefei DNA
| Foto: fn24.ro

CSM a dat publicității raportul prin care motivează respingerea cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Raportul demontează cele 20 de motive invocate de ministrul Justiției în cererea de revocare a şefei DNA.

"În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale", transmite CSM.

Potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a CSM, în propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Documentul are 51 de pagini, prima parte a motivării conţinând susţinerile celor două părţi: ministrul Justiţiei şi procurorul şef al DNA.

Raportul poate fi citit aici.

Comenteaza