Cum a scăpat de acuzația de omor traficantul de droguri care a provocat accidentul grav din Cluj în care a murit Gabriela Rîpan

Cum a scăpat de acuzația de omor traficantul de droguri care a provocat accidentul grav din Cluj în care a murit Gabriela Rîpan

Tudor Cîrje a fost trimis în judecată, după ce, în luna ianuarie 2019, a provocat un accident de circulaţie care s-a soldat cu decesul studentei Gabriela Rîpan, care-i era iubită.

Tragedia s-a produs pe drumul dintre Gilău şi Cluj Napoca, iar ”șoferul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, la vremea respectivă.

Ulterior s-a dovedit că şoferul... nu ar fi fost drogat, iar la Spitalul Judeţean a fost inclusiv anchetă pentru a se afla dacă probele au fost sau nu corect deoarece aparatul arăta THC şi cannabis în urina bărbatului. 

Destul e că în primăvara acestui an, acelaşi Cîrje, după ce ar fi condus sub influenţa substanţelor interzise a fost arestat pentru trafic de droguri. Acesta a fost prins în timp ce vindea 800 de grame de cannabis, iar în urma percheziţiilor, în maşina personală s-au descoperit peste 40 de kilograme de droguri. Iar dosarul penal e pe rol la Tribunalul Cluj. 

Cert e că din mașina condusă de Cîrje, care s-a izbit de un stâlp metalic după o depăşire neregulamentară nu a rămas decât o adunătură de fiare. În urma impactului, prietena de 20 de ani Gabriela Rîpan, pasager pe locul din dreapta, a fost proiectată în afara autoturismului și apoi a decedat în urma leziunilor grave suferite. 

În 2021, Tudor Cîrje a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare după ce, în 2019, a provocat un accident mortal, în care a pierit o studentă. Familia Gabrielei Ripan a făcut apel sperând că acesta va fi condamnat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă.

Instanţa a decis că faptul că inculpatul avea un stil de a conduce „caracterizat prin viteză, prin nerespectarea semnelor de circulație sau chiar neglijență pentru propria siguranță (lipsa centurii de siguranță) caracteristic mai ales conducătorilor tineri”, este chiar unul dintre argumentele principale ale Curții de Apel pentru care acesta trebuie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, a transmis adevarul.ro.  

Pe scurt, Tudor Cîrje era vitezoman și a primit multe amenzi sunt argumentele instanţei care l-au scăpat pe un tânăr din Cluj de acuzația de omor. 

Comenteaza