Curtea de Apel Cluj a decis ca şeful Gărzii Judeţene de Mediu Bistriţa-Năsăud să fie plasat în arest la domiciliu / Este acuzat de luare de mită

Curtea de Apel Cluj a decis ca şeful Gărzii Judeţene de Mediu Bistriţa-Năsăud să fie plasat în arest la domiciliu / Este acuzat de luare de mită

Curtea de Apel Cluj a decis ca şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Ioan Borş, care în data de 16 februarie fusese arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată, să fie plasat în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată miercuri, după ce atât Borş, cât şi DNA făcuseră contestaţii la soluţia iniţială a Tribunalului Cluj.

"Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - ST Cluj privind arestarea preventivă a inculpatului B.I.. În baza art. 227 Cod procedură penală, raportat la art. 204 alin. (12) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (4) lit. d) Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.I., cu măsura arestului la domiciliu în localitatea ...., pentru o perioadă de 21 de zile începând de la data prezentei încheieri, 21.02.2024, şi până la data de 16.03.2024 inclusiv", se arată în soluţia Curţii de Apel Cluj publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Inculpatul are obligaţia să nu comunice cu persoanele care au calitatea de suspecţi sau de martori în această cauză.

Decizia este definitivă.

Potrivit comunicatului de presă remis în data de 16 februarie de DNA, în perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud ar fi pretins şi ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, şi alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură.

Foloasele respective ar fi fost pretinse şi primite de către inculpat în sediul instituţiei pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi, pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor.

Comenteaza