Dacă românii se lasă manipulaţi, plătesc. Două generaţii, la greu

Dacă românii se lasă manipulaţi, plătesc. Două generaţii, la greu
Adolf Hitler le-a promis germanilor umiliti si saraciti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial demnitate si prosperitate. Le-a dat un macel. Doua generatii de nemti au platit pentru ca s-au lasat manipulati. Inaintea sa, Lenin le promisese rusilor egalitate si prosperitate. Le-a dat o nomenclatura comunista, o dictatura si multa mizerie.
Dupa el, Stalin a oferit popoarelor asa-zisei Uniuni Sovietice si apoi popoarelor din asa-numitul lagar socialist libertate si prosperitate. Le-a dat genocid si mizerie. Dupa Lenin si Stalin, patru generatii “sovietice” si doua generatii ale lagarului socialist au platit pentru ca s-au lasat manipulate. Dar ce se intampla la romani?

Dupa mai multi ani de crestere economica, dupa intrarea in NATO si in Uniunea Europeana, Traian Basescu le-a promis romanilor combaterea coruptiei, o noua demnitate nationala, o viata mai buna si modernizarea statului. Iar romanii l-au crezut pe cuvant. Si s-au lasat manipulati. In doua alegeri si cu ocazia unui referendum. Si ce le-a dat romanilor Traian Basescu? O coruptie institutionalizata de o amploare fara precedent in istorie, o umilinta personala si nationala fara precedent, care determina plecarea in masa a romanilor din tara, o insecuritate sociala, sanitara si educationala fara echivalent, care ataca, intr-un mod major, fibra nationala si disolutia institutiilor statului. Nici vorba de lupta impotriva coruptiei, nici vorba de demnitate, nici vorba de o viata mai buna si nici pomeneala de un stat modern in rand cu statele europene.

Doua generatii de romani vor plati - prima a inceput deja - faptul ca populatia s-a lasat manipulata de Traian Basescu. Ceea ce inseamna, nici mai mult, nici mai putin, ca generatia noastra si-a batut joc de generatia viitoare si ca va merita oprobriul ei.

De ce ne-am batut joc de generatia viitoare, lasandu-ne manipulati de Traian Basescu? Pentru ca uriasele datorii, acumulate acum prin proasta guvernare asigurata de locatarul de la Cotroceni si de la colaboratorul sau apropiat de la Palatul Victoria, cel pe care ne-am obisnuit sa-l vedem ascutindu-si coasa, nu pot fi pur si simplu platite, orice am face, de aceasta generatie. Ele raman in carca fiilor si fiicelor noastre care vor achita, pana la ultimul banut, datoriile statului roman, strangand si scrasnind din dinti si intrebandu-se cum de le-a luat Dumnezeu mintile parintilor lor. Si asta in vreme ce vor fi mai prost educati, mai nescoliti si cu o sanatate mai subreda decat a celor care le-au pecetluit soarta. Si care, de bine de rau, au beneficiat de o securitate mai mare a sanatatii, a educatiei si a locului de munca. Aceeasi generatie a copiilor nostri va avea de luptat cu ranile adanci pe care le va lasa coruptia institutionalizata din acesti ultimi ani, jaful si imoralitatea la care a fost supusa Romania si la care au participat nu doar personaje caragielesti, oameni lacomi si necinstiti, nu numai haite de banditi deghizati in parlamentari si oameni de afaceri, ci si, vai noua, nenumarati reprezentanti de varf ai institutiilor statului create pentru a-i apara pe cetateni. Cat despre reforma statului, harababura creata si ranile deschise lasate de Basescu, se vor cicatriza extrem de greu. Iata de ce il pun, fara ezitare, la rand cu ceilalti capcauni ai lumii.
Comenteaza