Dana Girbovan, la mâna CSM. Judecătorii discută cererea de retragere a demisiei din magistratură

Dana Girbovan, la mâna CSM. Judecătorii discută cererea de retragere a demisiei din magistratură

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii discută, marţi, cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură.

Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a CSM, Secţia va lua în discuţie "renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj".

Dana Gîrbovan a precizat, săptămâna trecută, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

"Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este 'total împotriva valorilor democratice', după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (...) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt", a scris Gîrbovan pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan. 

Comenteaza