Danileț, după ce Gîrbovan și-a retras demisia: "Este un curent dâmbovițean numit independența justiției de tip nou'"

Danileț, după ce Gîrbovan și-a retras demisia: "Este un curent dâmbovițean numit independența justiției de tip nou'"

Judecătorul clujean Cristi Danileț a comentat ironic renunțarea la demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea ei în funcția de ministru al justiției.

Cristi Danileț se întreba, inițial, într-o primă postare: "Oare cum sună titulatura "magistrat fost viitor ministru"? La fel ca "politician sub acoperire în justiție", nu?!", după care judecătorul clujean a revenit asupra subiectului:

"Un magistrat care demisionează este eliberat din funcție de președintele României prin decret care trebuie publicat în Monitorul Oficial. Pana la emiterea decretului, cică demisia se poate retrage. Deși eu spun că efectele demisiei s-au și produs din moment ce a fost dată o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a luat act de demisie. 

Cu alte cuvinte: răsalaltăieri erai magistrat și spuneai că vrei separare de politic, alaltăieri se dovedește că negociai chiar tu un post politic, ieri demisionezi din magistratură, dar președintele țării încă nu apucă să emită decretul de eliberare din funcție sau acesta încă nu e publicat în Monitorul Oficial, azi nu ești numit în acea funcție politică, așa că revii asupra demisiei, mâine redevii magistrat independent la fel ca înainte și președinte la asociația cu 10 membri pentru care televiziunile condamnaților politic ți se adresează cu 'șefa judecătorilor'. Cred că este un curent dâmbovițean numit 'independența justiției de tip nou'. 

PS. Te pomenești că în seara asta președintele emite decretul, că mi se dă argumentul peste cap.
PPS: Să ne înțelegem: dacă un magistrat poartă un pix cu însemnele unui partid riscă să fie dat afară imediat. Mă rog, asta până ieri", a scris judecătorul clujean, pe Facebook.

Judecătoarea a anunțat miercuri că își retrage demisia din magistratură, imediat după ce  Iohannis a respins numirea sa în funcția de ministru al justiției. (vezi: Dana Gîrbovan a anunţat că îşi retrage demisia din magistratură și Președintele Klaus Iohannis a respins remanierea propusă de Viorica Dăniclă)

Comenteaza