Darius Vâlcov, dat în urmărire generală. Fostul ministru de Finanțe ar fi în Italia, unde ar avea o afacere

Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire generală. Fostul ministru de Finanțe a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi trafic de influenţă.

Poliţiştii îl caută pe Vâlcov deoarece acesta nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, el având de executat o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

"Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor", se arată pe site-ul Poliţiei Române, secţiunea "Persoane urmărite".

Darius Vâlcov apare cu domiciliul în Slatina, judeţul Olt, însă ultimele informaţii spun că el ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare. De altfel, el nici nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv, marţi, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, scrie Agerpres.

Este vorba despre 'Dosarul Tablourilor', numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

Comenteaza