Despre Boc în 260 de cuvinte

Despre Boc în 260 de cuvinte
În primii săi patru ani de mandat, i-am fi găsit scuze Domnului Emil Boc – “acum învaţă” sau “decât Funar...” sau “decât PSD-ul”.Aşa era acum patru ani, aşa s-a votat – probabil - şi duminică. De ieri începând, un singur lucru se schimbă pentru Domnul Boc.

Nu mai are nici o scuză, nici un “wild card” ca-n tenis, nici dreptul la compasiune sau înţelegere sau iertare. Controlează şi municipiul, şi judeţul. Naşul de la Primărie îl are la mână pe finul de la Consiliul Judeţean, pe care l-a făcut preşedinte. Din toamnă, va avea şi Guvernul de partea sa.

Ca să obţii 76,21% din voturi, trebuie să fi ori cel mai genial, deştept şi frumos candidat, ori cel mai bun actor. însă, din câte ştiu eu, TIFF-ul e la Republica, Arta sau Victoria, nu la Primărie. La scorul acesta, Domnul Boc nu are şi nici nu va avea vreo scuză dacă nu face din Cluj (oraş şi judeţ) cel puţin un El Dorado al României.Sau, altfel spus: Voi fi plecat, două săptămâni, în Elveţia, la Euro 2008. Ar fi bine ca, la întoarcere, să nu fac diferenţa între Zürich şi Cluj.

Dacă nu cumva îmi pierd timpul scriind acest text, iar Domnul Boc, aşa cum am auzit, pleacă din toamnă la Bucureşti, ca premier, şi-l lasă pe Sorin Apostu (Primăria rămâne în familie, nu?) ca succesor, candidat şi, la cât de portocaliu e Clujul, viitor primar.

Comenteaza