Doar în România! Procuroarea propusă la şefia DNA, vizată într-un dosar al instituţiei

Doar în România! Procuroarea propusă la şefia DNA, vizată într-un dosar al instituţiei

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, procuroarea propusă de ministrul Tudorel Toader la şefia DNA.

"Dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul DNA - Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzaţii împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informaţii privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001", a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, la solicitarea MEDIAFAX, care a întrebat dacă instituţia are în lucru vreun dosar în care este vizată Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, a anunţat, joi, Ministerul Justiţiei.

Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, ea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Comenteaza