Doctoriţe ORL din Cluj-Napoca, HĂRŢUITE de un bărbat cu probleme psihice

Doctoriţe ORL din Cluj-Napoca, HĂRŢUITE de un bărbat cu probleme psihice

Hărţuitorul unor doctoriţe din Cluj-Napoca şi Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul cu probleme psihice le-a trimis peste o mie de mesaje de amenințare de pe cartele diferite.

Mai mulți medici au fost hărțuiți și amenințați de către un tânăr din Alba, pe motiv că nu îi ofereau tratamentul pe care îl necesita. Acesta a ajuns să fie judecat în două dosare, atât la Cluj-Napoca, cât şi la Alba Iulia. Victimele lui Ioan B., în vârstă de 27 de ani, sunt cinci medici, femei, cu specialitatea ORL. În instanţă, acesta a recunoscut faptele şi a motivat că a recurs la acest gest din cauza problemelor medicale cu sinuzita şi a durerilor de care suferea.

De curând, în dosarul de la Alba Iulia, în 18 august 2021, inculpatul a primit o pedeapsă simbolică – 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pe o perioadă de doi ani. Persoana ameninţată este o femeie care lucrează la Spitalul Judeţean Alba.

În dosarul judecat la Cluj-Napoca, Ioan B. a fost condamnat pe 10 martie 2021, de instanţa de fond, la 11 luni de închisoare cu executare pentru patru fapte de hărţuire şi două de ameninţare. Victimele acestuia sunt patru femei, tot medici ORL. De asemenea, el trebuie să plătească daune morale de 15.000 de lei unuia din cei patru medici. Bărbatul a contestat hotărârea Judecătoriei, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel Cluj unde a primit termen în luna noiembrie 2021, scrie ziarulunirea.ro

Bărbatul a transmis uneia dintre doctoriţele din Cluj-Napoca, atât prin SMS, cât şi pe WhatsApp un număr de 642 de mesaje. Printre mesajele transmise se regăsesc şi ameninţări care privesc integritatea corporală sau a vieţii victimei după cum urmează: „Şi dacă nu mă consulţi dacă nu te bat acolo de îi vai de tine”/ „Împuşcaţi la zid cu voi”/ „Dăte în morţi mă-tu că îţi dau foc”/ „Şi un pumn îl ai până nu ieşi la pensie”/ „Dacă venim toţi acolo peste tine îi vai de tine”/ „Pentru persoana aia plăteşti cu zilele tale în tot”.

Un alt medic din Cluj-Napoca a primit 475 de mesaje în 2019, de pe 16 cartele telefonice. Instanţa din Cluj a dispus efectuarea unei examinări psihiatrice pentru a se stabili existenţa discernământului autorului în raport cu acuzaţiile penale formulate împotriva sa.

S-a stabilit că Ioan B. prezintă diagnosticul de tulburare de personalitate disocială, dar şi că a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele social-juridice ale acţiunilor sale.

Comenteaza