News alert Dosarul lui Dragnea. Instanța a anunțat ziua în care va pronunța sentinţa

Dosarul lui Dragnea. Instanța a anunțat ziua în care va pronunța sentinţa
| Foto: Alexandru Dobre / Mediafax / Hepta.ro

Preşedintele completului de judecată de la Instanţa supremă a anunţat, luni, că magistraţii vor amâna pronunţarea unei sentinţe în cazul lui Liviu Dragnea.

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman s-a terminat. Judecătorii Instanței Supreme au decis luni, la ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman, în care procurorii au cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, să pronunțe sentința peste șapte zile, pe 27 mai 2019, în prima zi după alegerile europarlamentare.

Ce acuzații i se aduc lui Liviu Dragnea

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman. DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. 

Comenteaza