Dumitru Buzatu, la Curtea de Apel Iași: „Escrocule, nu scapi de puşcărie”, i-a strigat o persoană

Dumitru Buzatu, la Curtea de Apel Iași: „Escrocule, nu scapi de puşcărie”, i-a strigat o persoană
| Foto: rfi.ro

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi, care dezbat contestaţia depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv, au amânat pentru joi luarea unei decizii.

Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, pentru News.ro că a solicitat instanţei amânarea luării unei decizii întrucât nu a avut timp să studieze dosarul.

"Instanţa se va pronunţa joi la prânz. Am cerut să am acces la dosar. Nu am avut timpul necesar să fac acest lucru", a declarat avocatul Daniel Atasiei.

Dumitru Buzatu a fost adus, miercuri, cu o dubă a Poliţiei la sediul Curţii de Apel din Iaşi, unde urma să fie judecată contestaţia asupra deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

În momentul în care Buzatu a fost coborât sub escortă din maşină pentru a fi dus în sala de judecată, o persoană aflată în zonă i-a strigat: "Escrocule, nu scapi de puşcărie!"

Măsura arestului a fost propusă de DNA şi admisă de Tribunalul Vaslui. 

”Lăsarea în libertate a unor inculpaţi care săvârşesc astfel de fapte prezintă pericol public concret pentru ordinea publică, prin crearea unui sentiment de insecuritate şi neîncredere în justiţie, iar, pe de altă parte, ar crea făptuitorilor impresia că pot persista în sfidarea legii”, arăta Tribunalul Vaslui în motivarea deciziei de arestare preventivă a fostului şef al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Comenteaza