Şefa DIICOT, care s-a ocupat de cazul Caracal şi dosarul 10 august, a demisionat

Şefa DIICOT, care s-a ocupat de cazul Caracal şi dosarul 10 august, a demisionat

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat. Decizia vine după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Sentinţa nu este definitivă. 

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Un comunicat al Ministerului Justiției informează că ministrul Cătălin Predoiu a avut o întrevedere, joi, cu Giorgiana Hosu, iar aceasta l-a anunțat despre decizia sa de a demisiona.

„Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, precizează Ministerul Justiției. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de adjuncta Oana Daniela Pâţu.
 
Giorgiana Hosu este un procuror cu peste 20 de ani vechime. Ea a fost numită de Iohannis la şefia DIICOT în luna februarie. Giorgiana Hosu a fost în atenţia reflectoarelor pentru că s-a ocupat de cazul Caracal.  
 
Chiar la interviul pentru ocuparea funcţiei de şef al DIICOT din faţa comisiei din Ministerul Justiţiei, Hosu a recunoscut faptul că în dosarul Caracal instituţia a avut deficienţe de comunicare şi îşi asumă tot. Tot ea a infirmat clasarea unor părţi din dosarul 10 august, cele în care foştii şefi din jandarmerie scăpau de acuzaţii.

Comenteaza