Fărădelege sub Kovesi

Fărădelege sub Kovesi
Eroarea judiciara, oricat de dramatica ar fi, este mult mai putin vinovata decat inscenarea judiciara. Astazi ma voi referi la o inscenare judiciara fara precedent, cel putin in istoria recenta a Romaniei.

Este de alta natura decat cea savarsita si dovedita ca atare in cazul lui Valentin Vasilescu, unde procurorii, in coniventa cu inalti functionari publici – la capatul firului aflandu-se chiar Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor – au ascuns probe pentru a camufla o operatiune de contrabanda cu arme. De aceasta data, victima a unei murdarii de acest gen, construita deliberat, a fost omnul de afaceri Adrian Petre. Actionand intr-un stil pur mafiot, procurorii Gheorghe Stan si Marius Iacob de la Parchetul Inaltei Curti s-au grabit sa serveasca interesele faimosului Petre Badea, patronul Aedificia Carpati. Adrian Petre, pana cand si-a castigat dreptatea, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si hartuit cinci ani de procurorii aflati in slujba unui afacerist incorect. Iar Kovesi, capul Procuraturii, a stiut.

In site-ul Lumea Justitiei, ieri a fost postata o exceptionala investigatie, preluata in rezumat si de CorectNews, asupra uneia dintre cele mai mari porcarii savarsite in zilele noastre de procurori aserviti unor interese de tip mafiot. Victima este domnul Adrian Petre care, sub Ceausescu, a avut indrazneala de a fugi din tara, cautandu-si libertatea in Vest. El a dobandit cetatenia americana, s-a casatorit cu o nemtoaica, violonista, impreuna cu care are mai multi copii. Dupa 1989 a revenit, impreuna cu familia, in Romania, utilizandu-si economiile facute in Vest pentru o investitie in tara natala. A cumparat cu acte in regula o cladire pe care a transformat-o intr-un hotel de patru stele. Dar, ghinion. Pentru a face acest lucru, a apelat, in prima instanta, la Aedificia Carpati, o firma care lucreaza in mod traditional pentru serviciile secrete, patronata de Petre Badea. Aedificia Carpati i-a luat banii lui Adrian Petre, l-a lasat cu lucrarea neterminata, l-a adus aproape in pragul falimentului si, intrucat acesta pretindea o reparatie, l-a reclamat la Parchet. Atentie, Parchetul a deschis o ancheta penala intr-o cauza de drept comercial. Si nu impotriva patronului Aedificia Carpati, vinovat de inselaciune, ci impotriva victimei.

Cititi mai mult pe CorectNews

Comenteaza