Mircea Sandu, trimis în judecată pentru luare de mită

Mircea Sandu, trimis în judecată pentru luare de mită
| Foto: libertatea.ro

Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, în același dosar este trimisă în judecată și Elisabeta Sandu, soția fostului președinte al FRF, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

"La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009", se precizează în comunicat.

Conform DNA, în baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei. 

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile care aparţin celor doi inculpaţi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza