Ghinion pentru trei poliţişti şi un jandarm! I-a prins ANI că nu și-au declarat banii din jocurile de noroc

Ghinion pentru trei poliţişti şi un jandarm! I-a prins ANI că nu și-au declarat banii din jocurile de noroc

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că trei poliţişti şi un jandarm nu și-au declarat venituri de zeci de mii de lei, obținute din jocuri de noroc.

Astfel, ANI a îi acuză pe cei patru funcționari de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Este vorba despre 180.000 de lei, în total, bani câştigaţi din jocuri de noroc, despre care cei patru au "uitat" să-i treacă în declarațiile de avere. Sumele nejustificate apar la Mihai Hongu, agent de poliție la Târgu Ocna – Bacău, 92.000 de lei, la Cristinel Scorțan, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, suma de 72.000 de lei, la Adrian Oprea, fost comandant de pluton la Jandarmeria Constanța - 42.000 de lei și la Richard Velici polițist București – suma de 44.000 de lei.

ANI a sesizat, în toate cele patru cazuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi efectuate cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Comenteaza