Iar? Judecătorul Cristi Dănileț a fost dat din nou afară din magistratură

Iar? Judecătorul Cristi Dănileț a fost dat din nou afară din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, miercuri, din nou, din magistratură pe judecătorul clujean Cristi Dănileț.

Judecătorul Cristi Dănileț a anunțat că, miercuri, Consiliul Suprem al Magistraturii a decis să îl sancționeze cu excluderea din magistratură, pentru a doua oară.

"Azi CSM a decis să mă sancționeze cu excluderea din magistratură (a doua, după cea din decembrie pentru filmulețele pe tiktok) pentru că:

- fac parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deși m-am abținut de la vot in cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat si cu toate că am arătat ca nu CSM e competent să stabilească ce este o formațiune politiă, ci legea, care pune în această categorie doar "partidele politice", "aliantele electorale", "aliantele politice" si "ONG-urile care reprezinta minorități și candideaza la alegeri", ceea ce nu este cazul in speță;

-am participat la acțiuni politice, lucru interzis magistraților, prin faptul că am scris un articol științific despre educație publicat de unul dintre cele două ONG-uri și pentru că am participat la o întâlnire nepublică a membrilor unuia dintre cele două ONG-uri declarat "formațiune politică" de către CSM.

Pentru cine nu știe: cele două ONG-uri sunt înființate legal, de către un judecator, ca asociatii neguvernamentale, apolitice si nonprofit. Unul se ocupa de educatia juridică, celălalt de promovarea culturii europene. Nimeni nu a cerut desființarea lor vreodată pentru că și-ar fi incalcat statutul propriu", a transmis Cristi Danileț.

Judecătorul clujean a fost exclus din magistratură de CSM și în decembrie 2021 din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, pe motivul că ar fi înfățișat o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Danileț a afirmat atunci că imaginile incriminate de CSM reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția - în cele două filmulețe apărea în timp ce își tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină.

loading...
Comenteaza