News alert Iohannis o respinge pe înlocuitoarea lui Kovesi la şefia DNA

Iohannis o respinge pe înlocuitoarea lui Kovesi la şefia DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea de numire a procurorului Adina Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de conducere la DNA, Parchetul General şi DIICOT. Printre procurorii propuşi de Tudorel Toader se află şi Adina Florea, nominalizată pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Într-un comunicat transmis presei, Administraţia Prezidenţială precizează că, în luna octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis şefului statului următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcţii de conducere:

  • Adina Florea - pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie
  • Florena-Esther Sterschi - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  • Elena Giorgiana Hosu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism
  • Iuliana Nedelcu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  • Antonia-Eleonora Constantin - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi, având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul Justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004", precizează Administraţia Prezidenţială. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza