Kovesi, acuzată că a minţit despre protocolul cu SRI. Şefa DNA va fi verificată de Inspecţia Judiciară

Kovesi, acuzată că a minţit despre protocolul cu SRI. Şefa DNA va fi verificată de Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară urmează să facă verificări în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, după ce jurnaliştii de la Luju au depus o sesizare în care o acuză pe aceasta că a minţit în ianuarie 2017, când a spus că nu există un protocol între DNA şi SRI.

Luju.ro a depus la Inspecţia Judiciară o plângere în care o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a minţit în comunicatul din 27 ianuarie 2017, în care se preciza că DNA şi SRI nu au încheiat un protocol.

Inspecţia Judiciară urmează să înregistreze sesizarea jurnaliştilor, după care vor începe verificările.

„Procurorul şef al DNA nu a participat la videoconferinţe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional şi nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI. Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kövesi”, se preciza în comunicatul de presă al DNA din 27 ianuarie 2017.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vineri, 30 martie, pe site, protocolul din 2009 încheiat între SRI şi Parchetul General, documentul având 18 pagini.

Comenteaza