Liviu Dragnea iese din închisoare

Liviu Dragnea iese din închisoare
| Foto: antena3.ro

Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Potrivit avocatei sale Flavia Teodosiu, Dragnea va fi eliberat în câteva ore din închisoare, după 2 ani şi 2 luni de pedeapsă efectuată. Procesul a fost mutat la Giurgiu după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de strămutare formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

Fostul lider PSD a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Dragnea a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, devenită jurnalist la Realitatea Plus. Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Comenteaza