"Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!" - Acțiune Declic în sprijinul copiilor abuzați sexual

"Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!" - Acțiune Declic în sprijinul copiilor abuzați sexual
| Foto: https://www.declic.ro/campaign/nu-mai-lasati-pradatorii-sexuali-sa-scape/

Comunitatea Declic a transmis că va organiza miercuri, 20 septembrie, de la ora 13.00, în fața Ministerului Justiției, o acțiune care vine în sprijinul copiilor abuzați sexual, se arată într-un comunicat al organizației.

Membrii Declic precizează vor manifesta în fața ministerului pe perioada desfășurării unui grup de lucru organizat pe această temă.

Comunitatea Declic cere ministerului să ia de urgență măsurile necesare pentru a crește numărul magistraților și anchetatorilor specializați în instrumentarea cazurilor de agresiuni sexuale împotriva minorilor, transmite G4media.

,,Am început această campanie în urmă cu aproape trei ani, după ce am văzut că mulți prădători sexuali scapă din lipsă de probe. Avem nevoie de anchetatori pregătiți care să știe să strângă dovezi solide împotriva agresorilor de copii și să obțină condamnări grele în instanță”, a declarat Denisa Soare, campaigner Declic.

"Avem multă revoltă în suflet. Nu știm cum magistrații care se ocupă de agresiunile sexuale cu victime minore mai pot dormi noaptea. Violatorii de minori și pedofilii își fac de cap în România, din cauză că sunt cercetați superficial și nu ajung nici măcar o zi la pușcărie. Din păcate, ministrul Justiției și Procurorul General se fac că nu văd ce se întâmplă. Dar noi, societatea civilă, le putem impune să se preocupe de apărarea efectivă a minorilor abuzați sexual.", transmite comunitatea Declic.

Treptele și trotuarul din fața Ministerului Justiției vor fi ocupate cu baloane inscripționate cu mesajele ,,Opriți agresorul” și ,,Salvați-mă”. Unele dintre ele vor fi ținute de siluetele în miniatură ale unor copii, realizate din carton.

Comenteaza