Peste 20 de elevi prinşi la mall în timpul orelor

Peste 20 de elevi prinşi la mall în timpul orelor
Mai mulţi poliţişti au participat astăzi la o acţiune de depistare a elevilor care în loc să se afle la ore îşi petrec timpul în mall. UPDATE Dacă iniţial poliţiştii nu reuşit să găsească elevi în această situaţie până la final ei au depistat 21 de elevi care şi-au petrecut timpul la mall în orarul de cursuri.

Acţiunea s-a desfăşurat la complexul Iulius Mall din Gheorgheni; în prima jumătate de oră a acţiunii poliţiştii nu au reuşit să găsească nici un elev care a chiulit de la ore pentru a veni la mall.

"Acţiunea a fost iniţiată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, au participat şi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar. Este (mall-ul, n.red.) un mediu care este frecventat de elevi şi din păcate în timpul orelor de cursuri în loc să înveţe aung în cafenele", a precizat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Conform reprezentanţilor IPJ Cluj poliţiştii desfăşoară frecvent controale în mall, prilejuri cu care au găsit elevi care vin la centrul comercial în timpul orelor.

UPDATE (13.10) Reprezentanţii IPJ au transmis în urmă cu câteva minute un comunicat de presă, în care arată că până la finalul acţiunii "au fost găsiţi 21 elevi care îşi petreceau timpul în afara unităţii de învăţământ, deşi ar fi trebuit să participe la orele de curs".

"Situaţia nominală a elevilor găsiţi de poliţişti în timpul acestei acţiuni va fi comunicată Inspectoratului Şcolar Cluj, care o va transmite unităţilor de învăţământ vizate, spre informarea părinţilor şi a cadrelor didactice", se arată în comunicatul IPJ Cluj.

"Totodată, în timpul acţiunii au fost controlate 7 unităţi comerciale în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale pentru asigurarea pazei, activitatea realizată de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca şi personalul de pază al centrului comercial".

 

 

Etichete
Comenteaza