Pițurcă zice că l-a văzut o singură dată pe directorul ROMARM: "În România nu poţi să stai de vorbă cu un om, că eşti supus acestor abuzuri?"

Pițurcă zice că l-a văzut o singură dată pe directorul ROMARM: "În România nu poţi să stai de vorbă cu un om, că eşti supus acestor abuzuri?"

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal Victor Piţurcă a afirmat, miercuri, că nu a semnat nimic din ce i-au prezentat procurorii în dosarul măştilor neconforme pentru MApN, susţinând că este nevinovat şi că ceea ce se întâmplă este "un mare-mare abuz".

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul IPJ Ilfov, dacă firma fiului său a fost implicată în afacerea cu utilaje şi măşti de protecţie pentru Ministerul Apărării, Victor Piţurcă a răspuns: "A investit banii mei. Banii aceia care scrieţi că i-au intrat lui Alex Piţurcă în firmă, aceia erau 90% banii mei, nu erau bani câştigaţi. Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După săptămâni, am vrut şi eu să cunosc nişte oameni care i-au propus lui această afacere. Acesta a fost singurul lucru. De asemenea, la cel la care m-am dus lucra cu o firmă de armament. Eu am cumpărat fosta fabrică de armament de la Filiaşi şi credeam că pot face o afacere în sensul acesta. La biroul lui (Gabriel Ţuţu, directorul Romarm - n.r.) am mers. Am făcut cunoştinţă pentru prima dată, am stat o jumătate de oră, am vorbit şi am plecat. (...) Nu am nimic în comun cu acea fabrică, nu ştiu nimic. Am văzut omul acesta o singură dată. Am mai vorbit o dată pe WhatsApp două propoziţii şi atât. Nu cunosc pe nimeni din această afacere".

Antrenorul a arătat că firma fiului său a colaborat cu o societate din China, care a luat 40% din profit.

"Firma cu care s-a asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea acestor produse, fiind acolo, în China, altfel cum am fi făcut afacerea, (...) care a luat 40% din profit. De vânzarea produselor s-a ocupat o firmă care putea să facă această afacere, nu firma noastră", a declarat Piţurcă, conform Agerpres.

Potrivit lui Pițurcă, singura probă pe care o au procurorii împotriva sa este că a fost în birou la Gabriel Ţuţu o jumătate de oră.

"Nu am dat nicio declaraţie, nu am semnat nimic din ceea ce mi-au prezentat fiindcă sunt complet nevinovat, nu am nicio problemă cu această afacere şi consider că este un mare-mare abuz", a spus fostul selecționer.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Alexandru Piţurcă a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, în timp ce Gabriel Ţuţu a stat şi el o zi în arestul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Comenteaza