Premieră în România: Prima condamnare la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Premieră în România: Prima condamnare la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Un bărbat în vârstă de 36 de ani este primul român care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Matei Strugurel, în vârstă de 36 de ani, este primul român care a primit o sentinţă cu închisoare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. De asemenea, bărbatul este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Pe 10 decembrie, Matei Strugurel a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. Potrivit Mediafax, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În luna aprilie a acestui an, bărbatul a fugit din spital unde a fost internat după ce a prezentat tuse puternică. Testul pentru COVID-9 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Matei Strugurel a fugit, însă, din spital de frică să nu ia Covid-19.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza